CNC mašine za lasersko sečenje

Laserko sečenje metala je najprecizniji I najsavremeniji vid sečenja metala.

Posedujemo 2 lasera za sečenje sa velikim brzinama I tačnošću sečenje do maksimalne debljine 30 mm i radnim stolom 2000x6000 mm.

Lasersko sečenje metala je najprecizniji i najsavremeniji vid sečenja metala. Metalopromet Vam pruža najbolju uslugu sečenja metala laserom. Posedujemo 2 lasera za sečenje metala sa velikim brzinama i tačnošću sečenja. Prvi seče limove do maksimalne debljine 30 mm i radni sto mu je 2x6m, a drugi laser seče do 12mm debljine i sto mu je 1,5x3m. 

Laser vrši funkciju sečenja raznih vrsta materijala i to su: toplo valjani, hladno valjani i bojeni limovi. Takođe u mogućnosti smo da sečemo prohrom, aluminijum i bakar. Treba akcenat staviti na to da nam ovakav laser najnovije generacije pruža mogućnost izrade i sečenja raznih pločevina u nepravilne oblike i cak do 30mm debljine. Najveća prednost je visoka preciznost nakon koje nije potrebna dodatna obrada. Paneli kao gotovi proizvodi u raznim dimenzijama i šarama mogu biti veoma brzo spremni za upotrebu itd...

Sve informacije o uslugama laserskog sečenja metala koje Metalopromet nudi možete dobiti putem telefona ili e-mailova koji se nalaze na našoj kontakt stranici. Naš stručni tim stoji vam na raspolaganju da odgovori na sva vaša pitanja i pruži vam sve potrebne informacije o našim proizvodima i uslugama. Budite slobodni da nas kontaktirate. Radujemo se vašem pozivu i prilici da vam pružimo kvalitetnu podršku i usluge koje zadovoljavaju vaše potrebe.

Detaljnije o laserskom sečenju metala

Ova tehnologija se široko primenjuje u različitim industrijama kao što su automobilska, aero- prostor, elektronika, nameštaj, reklamni materijali i mnoge druge. Laser je snažan svetlosni izvor koji može generisati jako svetlo usmereno u uski snop. Ovaj snop svetlosti može se koristiti za vrlo precizno sečenje metala na određenim mestima bez fizičkog kontakta sa materijalom. Laseri se koriste za sečenje različitih vrsta metala kao što su čelik, aluminijum, lim, mesing...

Kako lasersko sečenje metala funkcioniše?

Lasersko sečenje metala funkcioniše tako što se snop laserskog svetla usmerava na određeni deo metala koji se želi seći. Energija svetlosti se apsorbuje od strane metala, što dovodi do brze i kontrolisane toplote koja topi metal na mestu gde je usmeren laserski snop. Zatim se koristi gasni mlaz ili druga vrsta mehaničke sile da bi se oduvao otopljeni metal, čime se izvodi sečenje.

Vrste lasera koji se koriste u sečenju metala

Postoje različite vrste lasera koje se koriste za sečenje metala: CO2 laseri, Fiber laseri, Nd:YAG laseri, kao i disk laseri. Mi posedujemo 2 Fiber lasera za sečenje sa velikim brzinama i tačnošću sečenje do maksimalne debljine 30 mm i radnim stolom 2000x6000 mm. U pitanju su najmoderniji fiber laseri.

Fiber laseri

Fiber laseri koriste optička vlakna kao izvor svetlosti, što omogućava veću preciznost i brzinu sečenja u poređenju sa drugim vrstama lasera. Oni su posebno efikasni u sečenju tankih metala kao što su aluminijum, bakar i mesing.

Prednosti sečenja metala laserom

Sečenje metala laserom ima brojne prednosti u poređenju sa tradicionalnim metodama sečenja, kao što su mehaničko sečenje ili plazma sečenje. Neki od glavnih benefita sečenja metala laserom su:

Visoka preciznost: Omogućava veoma precizno sečenje sa minimalnim oštećenjima materijala, što je posebno važno kod sečenja kompleksnih oblika i detalja.

Brzina sečenja: Brža metoda sečenja u poređenju sa mnogim drugim tradicionalnim metodama, što omogućava veću produktivnost i efikasnost u procesu proizvodnje.

Minimalni termalni uticaj: Generiše veoma kontrolisanu toplotu, što smanjuje rizik od deformacija ili promena svojstava materijala usled prevelikog zagrevanja.

Fleksibilnost: Omogućava sečenje različitih vrsta metala, kao i sečenje kompleksnih oblika i detalja, što pruža veću fleksibilnost u dizajniranju i proizvodnji metalnih delova.

Ekološka svestranost: Ne zahteva upotrebu dodatnih hemijskih sredstava ili gasova, što ga čini ekološki prihvatljivijim u poređenju sa nekim drugim metodama sečenja.

Kalkulator težine Uporedni standardi čelika